Expo Bullet-ray at Hedon Zwolle

PERSBERICHT HEDON ZWOLLE

We hebben fotograaf Raymond van Olphen uitgenodigd om een aantal van zijn foto’s te exposeren in de foyer. Van Olphen begon ooit met live fotografie als huisfotograaf van Hedon, maar heeft inmiddels een imponerende lijst artiesten weten vast te leggen. Voor de expositie zijn vijf foto’s geselecteerd die passen bij Hedon en een aantal is daadwerkelijk geschoten tijdens optredens in Hedon zelf. De expositie is vanaf vandaag te zien.

Raymond van Olphen is freelancefotograaf met een voorliefde voor muziek. De Zwollenaar begon jaren geleden als huisfotograaf van Hedon, maar heeft inmiddels ruimschoots zijn sporen verdiend in het poplandschap en daarbuiten. Van Olphen, ook wel bekend als Bullet-Ray, is o.a. werkzaam voor NPO (3FM’s Glazenhuis, Pinkpop, Lowlands, ESNS), Hollandse Hoogte, Musicmaker, Provincie Overijssel en Bos Theaterproducties. Daarnaast maakte hij in samenwerking met Musicmaker het fotoboek ‘Eerste bandje’ en fotoboek ‘The road to Drive’ over zangeres Anneke van Giersbergen.
Zijn stijl is te kenmerken als rauw en filmisch met uitstekend gevoel voor timing.

Wie door zijn portfolio bladert (zie www.bullet-ray.nl) raakt al snel onder de indruk van de enorme lijst grote namen die voorbij komen. Denk hierbij aan The Rolling Stones, Snoop Dogg, Beatrix, Stromae, Little Steven, Ed Sheeran, Robert Plant, Pharrell Williams, Queens Of The Stone Age, U2, The Police, Arctic Monkeys, Joss Stone, Bo Diddley, Jay-Z, ZZ-Top, The Black Crowes, Bertolf, Anouk, Depeche Mode, Fleetwood Mac… en nog vele anderen.

Wij zijn blij materiaal van Van Olphen te kunnen tonen. “Wij waren op zoek naar foto’s die passen bij Hedon en kennen het werk van Raymond al jaren. Dat maakt het extra mooi om materiaal uit eigen zaal, of van artiesten die bij ons hebben gestaan een mooie plek te geven. Daarnaast staat de wereld van professionele popfotografie onder druk, als wij kunnen ondersteunen door professionals als Raymond een plek te geven om te exposeren dan doen we dit graag.”

Voor meer informatie over fotograaf Raymond van Olphen kan je terecht op zijn website www.bullet-ray.nl.